75 jarig jubileum

Na jaren van voorbereiding zit het er al weer op!!!

Hierbij een kort overzicht van de festiviteiten.

Zie onderstaande links voor de berichtgeving in de Media vooraf:
Nieuwe Dinkellander
Tubantia

Het begon al op Zaterdag(5 april). Toen werd er door de Noabers/Buren het “greun”gehaald.

2_groenhalen

Vanaf Maandag werd de feesttent opgezet

1_tent

De Woensdag daarop werden er door de Noabers/Buren/Leden en hun dames de roosjes gemaakt en de boog opgezet.

3_roosjesmaken

4_boogopzetten

Vrijdagavond

Feestavond junioren

Er werd eerst wat lekkers gegeten.
Gevolgd door een spetterende Karaoke, waarbij (zoals vernomen) ook de jeugdleiders hun beste beentje moesten voorzetten.

Vervolgens moest er nog een moord opgelost worden. Er kwam namelijk een heuse politieagent binnen, die om hulp kwam vragen. Er was op de Baan iemand vermoord!!!!???

4a_juniorenmoord

Volgens de verhalen een zeer geslaagd feestje! Het geheel was door de jeugdleiders met behulp van enkele leden in elkaar was gezet. Chapeau!!

Receptie 1400-1700

5_receptie

Alle verenigingen van de KTO waren hierbij aanwezig en ongeveer 35 leden/Dames van de Kv Java en enkele Noabers/Buren. De ontvangst was met koffie met cake.

6_receptiealg

Er volgden toespraken van de voorzitter van de jubileumcommissie; De voorzitter van de KvJava; wethouder Hassink; De voorzitter van de LKF en door een afgevaardigde van de NKB/KTO.
Er werden 3 leden gehuldigd als leden van bijzondere verdiensten. Dit waren Jan Loos, Jan Zwerink en Gerrit Westenbroek.

7_receptiehuldiging

Gerrit kreeg later ook nog de kleurrijke onderscheiding van de Bond uitgereikt voor zijn jaren lange werk in de Juniorencommissie.

Zie hier ook het stukje in de Nieuwe Dinkellander

Het geheel werd smaakvol aan elkaar gekletst door dhr Bodde. (Bonanza Music).

8_receptiebonanza

Hierbij werden ook de mensen in de zaal door hem geïnterviewd, hetwelk tot leuke situaties voerde, zoals een demonstratie van het hupje van Bernadette.Haar hele team wist dit al vrij goed te imiteren.

Na afloop kreeg iedereen het jubileumboek uitgereikt. Voor de drankjes en hapjes tussendoor was een ober ingehuurd. Niemand kwam tekort!!

Vanaf 1700 uur liep de zaal gezellig vol met de leden.
En vanaf 1800 uur was er een uitstekend buffet die voor een goede bodem voor de avond moest zorgen.

Rond 19.00 uur kwam de achtkoppige Band (Devoulez) binnen om hun apparatuur op te bouwen.
Er werd heel wat naar binnengesleept!!

Om 20.00 uur barste het feest los in een bomvolle tent (ongeveer 150 man)

9_feest

In de eerste pauze hield de voorzitter nog een welkomstwoord en toen konden alle remmen los.

Voor sommige mensen had de muziek wel wat zachter gekund. De muziekpauzes werden door de dochter van Henk Jonkman opgevuld met achtergrond muziek.
Er liepen 3 obers rond die alle droge kelen van smeervet voorzagen.
De muziek hield er rond middernacht mee op, maar hoe lang het daarna nog onrustig op Java is geweest, weet de schrijver dezes niet. (zal wel laat/vroeg zijn geworden zoals gebruikelijk)

De jubileum wedstrijd.
Inschrijven vanaf 09.00 uur (is wel héél vroeg na zo’n feestavond)
De eerst mensen stonden echter al om 08.35 het wedstrijdsecretariaat op te wachten!!

Het weer was perfect en de opkomst was overweldigend!!!!

Er hebben zich 53 teams ingeschreven verdeeld over 1 damesklasse en 4 herenklassen.

Het vertrek liep helemaal volgens schema en het verdere verloop van de ronde verliep ook zonder problemen. Mede door de diverse vrijwilligers die over het parcours verspreid stonden en daar waarnodig tekst en uitleg gaven.

Ongeveer 2 ½ uur later kwamen de teams weer binnen en stroomde dus de tent weer langzaam vol. De teams waren allemaal lovend over het parcours (en de omgeving).

Henk Jonkman zelf verzorgde ondertussen de muziek, waardoor het dan ook vrij snel gezellig werd.

11_jonkmanmuziek

Na binnenkomst van elke klasse volgde al vrij snel door Robin de prijsuitreiking. Dus wie wilde kon dan ook direct weer naar huis. Maar dat was niet veel het geval!!

De beste score van de dag kwam op naam van Vooruit Losser met 43 schoten.

Zie hier ook het stukje in de Nieuwe Dinkellander

De deelnemers hadden er schijnbaar zin in en bleven allemaal lang “plakken”. Zo zaten er op het hoogtepunt wel weer ongeveer 200 mensen in de tent.Het gerstenat vloeide ook rijkelijk. De inwendige mens werd verzorgd door het dames team die broodjes worst en hamburgers verkochten.

10_etenronde
Uiteindelijk bleef de harde kern over en werd er nog een hele poos nagepraat!!

12_napraten

Maandag

Vanaf 09.00 uur met een groep vrijwilligers de tent op en leegruimen. Want om ongeveer 12.00 uur komen ze de tent weer afbreken en ophalen en zijn dus ook de laatste sporen van het feest verdwenen.

Uiteraard rest ons de herinnering en foto’s. Dus wie nog foto’s of leuke anekdotes heeft, laat het ons dan even weten!!

Als ik alle foto’s binnen heb zal ik zo nodig nog wel een fotoalbum op de site plaatsen.

Hieronder staat nog de digitale versie van het jubileumboek. Het is een vrij groot bestand en kan dus lang “laden”. In dit geval is het aan te bevelen om het eerst op de eigen harde schijf te downloaden en van daar uit te openen.

Digitale versie jubileumboek