De Ronde van Java

Op 30 juni 2019 is de “Ronde van JAVA” voor de tweede keer verschoten.  Het parcours is gelegen rondom onze Javabaan en is ongeveer 5km lang.

Wij zijn dik tevreden hoe alles gelopen is. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan, het weer was goed (misschien wel iets te warm), de inschrijving liep vlot, er konden nieuwe kloten worden aangeschaft, de koffie was goed, er was genoeg eten en drinken te krijgen en het parcours lag er keurig bij. Enig minpuntje is misschien dat de opkomst met 31 teams ietwat aan de lage kant was.

Maar het belangrijkste is dat alle klootschieters die er wel waren, het een super mooie ronde vonden. Er was veel lof te horen over de  afwisseling die het parcours hun bood. Zo is klootschieten misschien wel bedoelt, een keer niet alleen maar rechtuit, maar lekker afwisselend over verharde en dan weer over onverharde wegen en paadjes gooien. Uiteraard waren ze allemaal onder de indruk van de schitterende natuur rondom de Javabaan.

De bedoeling is dat deze wedstrijd elke vijf jaar wordt verschoten.
De winnaars waren dit jaar: Rossum 1 in de 1e klasse Heren en Rossum 2 bij de 2e Klasse Heren.
Bij de dames ging de winst naar Oud Ootmarsum 1.

Na afloop van de prijsuitreiking werd Johan Brake  bedankt voor de manier waarop hij het parcours had geprepareerd voor deze wedstrijd.

Vervolgens werd Danny Nordkamp voor het vele werk hetwelk hij  voor de vereniging heeft verzet benoemd tot Lid van Bijzondere Verdienste. Hij ontving daarbij uit handen van de voorzitter de bijbehorende versierselen. Zijn vrouw Dinie werd voor haar vele ondersteuning hierbij ook in de bloemetjes gezet.

Voor een foto collega zie hieronder.
(Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken.)