jul 22 2017

Steun coöperatiefonds Rabobank voor Kv Java

Afgelopen jaar heeft de Klootschietersvereniging Java naast hun clubgebouw een strook grond aangekocht. Deze aankoop heeft o.a. ten doel om voor de junioren een veilige speelomgeving te creëren. Deze aankoop en de inrichting hebben natuurlijk grote invloed op de financiële middelen van de vereniging. Des te groter was dan ook de blijdschap toen we vernamen, dat we in aanmerking kwamen voor een bijdrage in deze kosten uit het Coöperatiefonds van de Rabobank.
De voorzitter Marcel Kamphuis (rechts) mocht namens de vereniging uit handen van Tanja Wolthuis {financieel medewerkster Rabobank Twente Oost} en Henri Brookhuis {ledenraad Rabobank Twente Oost} een cheque van €3000 in ontvangst nemen.

 


De uitreiking vond heel toepasselijk plaats tijdens een bekerwedstrijd die ook door de Rabobank al sinds 1986 wordt gesponsord. Aan deze wedstrijd om de Rabobeker nemen verenigingen uit Losser en Oldenzaal deel. De prijsuitreiking van de Rabobeker werd namens de Rabobank ook gedaan door Tanja Wotlhuis. De uitslag was als volgt: 1e De Kv Java met 4503 meter; 2e De Kv Toekomst met 4426 meter; 3e De Kv Vooruitzicht met 4406 meter; 4e De Kv Kolkersveld Losser met 4150 meter, 5e Vooruit Losser met 4130 meter en 6e De Kv Ons Genoegen met 4076 meter. De beste schutter van de avond was Mattieu Blenke van de Kv Vooruitzicht met 543 meter.

Met een bijdrage uit het Coöperatiefonds wil de Rabobank Twente Oost haar betrokkenheid bij de lokale samenleving onderstrepen en het maatschappelijk, sociaal en cultureel welzijn voor de inwoners van het werkgebied van de bank ( Dinkelland, Losser en Oldenzaal) bevorderen.

jun 26 2017

Uitdaging van het zesde door het zevende

Zondag (250617) was het onrustig op ‘t Java. De al lang besproken uitdaging tussen het zevende en het zesde stond op het spel.

Beide teams waren al op tijd in de kantine aanwezig om tijdens een gezamenlijk ontbijt (geregeld door het zevende) de messen alvast een beetje te slijpen en op kracht te komen voor de wedstrijd.

Dat laatste werd door sommige spelers wel heel serieus genomen, want ik heb dingen als beleg op het brood zien komen, waar menig een nog nooit van gehoord had. Ook menig advies van een dokter (om af te vallen) werd in de wind geslagen.

De wedstrijd op de baan ging over 24 schoten. De eerste ronde gingen de teams vrij gelijk op. Echter tijdens de tweede ronde gaf de ervaring van het zesde de doorslag en deelde men een eerste genadeklap uit aan het zevende. Er stonden enkele plassen op de baan en daar waar het zevende vol voor de plas ging, loodste het zesde de kloot hier behendig tussen door.

Deze klap kwam dit team niet meer te boven en omdat de kopjes toen een beetje gingen hangen, liep het zesde gestaag verder uit……..

Na de wedstrijd werden in het clubgebouw de prijzen uitgereikt en deze werden dan ook weer net als het ontbijt gezamenlijk op geconsumeerd!! De praatjes van het zevende waren echter toen wel wat minder. Maar toch werd er alweer voorzichtig over een volgende uitdaging gesproken.

 

Op bijgevoegde foto’s een kleine impressie van de actie.
Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken

 

mrt 06 2017

Potgrondactie 2017

Afgelopen zaterdag (4 maart) was het dan weer zover:
De Potgrondactie stond voor de tiende keer op het programma!!

De vereniging was weer in grote getale komen opdagen om te gaan venten in Losser.
We zijn met 7 wagens Losser in geweest om aldaar de potgrond huis aan huis te verkopen.  De dames van onze interieurverzorging waren er om voor de inwendige mens zorg te dragen. Het weer zat mee en niets stond een succes dus in de weg!!

We waren dan ook in de loop van de middag totaal uitverkocht.

Er moet dus weer worden bijbesteld, want a.s. zaterdag (11mrt) gaan we zoals gebruikelijk ook weer in Overdinkel venten. Hiervoor hebben zich alweer diverse vrijwilligers aangemeld. We willen graag met 4 wagens hierna toe en kunnen dus elke helpende hand uiteraard goed gebruiken.

Als er dan nog tijd en voorraad over is willen we ook nog even die straten in de wijken van Losser afmaken, waar we nog niet aan toe zijn gekomen. Met name in de Salle hebben we diverse straten niet gehad, omdat we uitverkocht waren.

Op bijgevoegde foto’s een kleine impressie van de actie.
Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken

jan 10 2017

Nieuwjaarsreceptie 2017

Ook dit jaar vond op de eerste senioren wedstrijddag van het nieuwe jaar onze nieuwjaarsreceptie plaats.
Ondanks dat de wedstrijden i.v.m. de toestand van de banen waren afgelast was de opkomst toch vrij groot.
De voorzitter liet in zijn nieuwjaarstoespraak het afgelopen jaar in een korte samenvatting de revue passeren. Hij en de aanwezigen stonden nog een minuut stil bij het overlijden van Jan Snippers. Hij bedankte tevens alle vrijwilligers voor hun inzet voor de vereniging .Sportief gezien liet hij ook alle kampioenen en degradanten van het afgelopen nog een keer voor bij komen, waarbij hij het moeilijk over de lippen kon krijgen dat ook het eerste was gegradeerd.  Bij het onderwerp blik op de toekomst was hij er echter wel weer heel snel bij om te vermelden dat het eerste bovenaan stond in de huidige competitie. Ook viel Jan en Marietje Loos nog een dankwoord ten goede voor de mogelijkheid die ze ons hebben geboden om een stuk grond te kopen.Tijdens de receptie werden ook de jubilarissen van het jaar 2016 gehuldigd. Dat waren Vincent Loos, Tim Westenbroek en Gerben Mazeland (25 jaar); Mieke Mazeland-Kwekkeboom, Marcel kamphuis en Theo de Kinkelder (40 jaar); Johan Brake en Alfons Hillen (50jaar). Jan Snippers had een maand voor zijn overlijden de mijlpaal van 60 jaar lidmaatschap bereikt. De aanwezige jubilarissen ontvingen uit handen van de voorzitter de bijbehorende versierselen en werden tevens in de bloemen gezet.

Uiteraard werd en nog even gezellig “nagezeten” met een hapje en een drankje.
Op bijgevoegde foto’s een kleine impressie van de receptie.
Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken.

okt 13 2016

Vul de kas actie van Jumbo Losser afgelopen

 

 

jumboDe actie bij Jumbo de Jong is afgelopen. 

De opbrengst dit jaar is :  €187,20


De opbrengst dit jaar is bestemd voor onze interieurverzorgsters.

jumbo_vuldekas

De actuele eindstand stand is  ook nog te bekijken op www.vuldekas.nl/jumbodejong

Via deze weg willen we alle mensen die ons gesteund bedanken en hopen bij een eventuele volgende actie weer op jullie steun te kunnen rekenen.

 

mrt 24 2016

Het kaartseizoen zit er weer op.

kaarten_waaierHet kaartseizoen zit er weer op. Afgelopen dinsdagavond (22-03-16) werd de laatste wedstrijd gespeeld.

De (hartenjagen) competitie wordt ( tijdens de wintertijd) gespeeld over 14 wedstrijden. Hiervan tellen de beste 8 resultaten mee voor de eindoverwinning.

Voor elke deelnemer is er een prijs in de vorm van een aantal worsten. Het aantal is afhankelijk van de rangorde in de eindstand. Voor de nummers 1,2 en 3 is er een vleesschotel gevuld met karbonades.

Voor de prijsuitreiking begon, kregen de deelnemers ook nog een heerlijk gebraden karbonade op brood aangeboden.

Dit jaar ging de eindoverwinning naar Anita Kemp. Gevolgd door Tim Westenbroek en Henk Jonkman op de tweede en derde plaats.

Winnaars Proficiat

 

Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken

 

jan 16 2016

Nieuwjaarsreceptie 2016

nieuwjaarsreceptie2016

Zoals gebruikelijk vond op de eerste senioren wedstrijddag in het nieuwe jaar onze nieuwjaarsreceptie plaats.
De voorzitter liet in zijn nieuwjaarstoespraak het afgelopen jaar in een korte samenvatting de revue passeren. Hij bedankte tevens alle vrijwilligers voor hun inzet voor de vereniging en met name ook de twee aftredende bestuursleden Danny en Tim.
Tijdens de receptie werden ook de jubilarissen van het jaar 2015 gehuldigd. Dat waren Gerald Boerrigter, Ben Boerrigter, Bennie Mazeland, Jan Rudolf, Marc Snippert en Gerard Snippert met hun 25 jarig lidmaatschap. Marie-Louise Winter-Zwerink had de mijlpaal van 40 jaar lidmaatschap bereikt. De jubilarissen ontvingen uit handen van de voorzitter de bijbehorende versierselen en werden tevens in de bloemen gezet.

Op bijgevoegde foto’s een kleine impressie van de receptie.
Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken

okt 06 2015

Uitje Junioren

groepsuitjeOnze jeugd is weer een middag (04-10-2015) op pad geweest. Dit keer ging het naar de Waarbeek in Hengelo. Hier konden zij zich uitleven in de diverse attracties. Het weer speelde enorm mee zodat ze allen moe en voldaan weer huiswaarts keerden. Zie hieronder een korte foto impressie (met dank aan de leiders)

Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken

aug 12 2015

Torenplaquette weer eens bij Java!!

torenplaquette_0

Afgelopen zondag (09-08-2015) vond de jaarlijkse wedstrijd om de Torenplaquette op het kolkersveld weer plaats.  Deze, onder de klootschieters, zeer populaire wedstrijd, wordt verschoten met teams van 8 personen. De organiserende vereniging (Klootschieters vereniging Kolkersveld Losser), had er dit keer voor gekozen om de wedstrijd te verschieten op zowel de oude als op de nieuwe baan. In de eerste twee rondes ontstond er al een “kopgroep” van drie teams waarin de verschillen wel erg klein waren. In de derde ronde nam echter Java echter een grotere afstand op de concurrenten. (mede door een geweldig schot van Daan) Gelijk in de vierde ronde werd dit succes echter al weer teniet gedaan door een slecht schot van onze openingsschutter. In de loop van deze ronde kwamen we toch wel weer goed terug, zodat de laatste ronde eigenlijk nog maar een peulenschilletje zou moeten zijn en de beker al zo goed als zeker in ons bezit was. Echter in deze ronde presteerde een schutter van ons ook weer ver beneden zijn kunnen (spanning??), zodat het toch nog spannend werd. Aan het eind bleef er echter toch nog een verschil van ongeveer 45 meter over op onze naaste belagers, zodat wij de Plaquette dit jaar mee naar huis mochten nemen!!!

Het winnende team bestond uit:

Andre, Marcel, Daan, Ronald, Tim, Gerald, Peter en Mathijs.

torenplaquette090815_3a

 

Onze voorzitter (ook schutter in het winnende team) heeft zojuist de Torenplaquette in ontvangst genomen van de voorzitter van de KvKL.

 

jul 17 2015

Nieuw hekwerk geplaatst

container

Afgelopen donderdag (16-07-2015) is het nieuwe hekwerk voor ons clubgebouw geplaatst.
De oorzaak / aanleiding hiervan was dat de vrachtauto die de papiercontainer ophaalde, de uitdraai verkeerd inschatte en een van de bestaande poeren omver drukte met zijn achterkant. Aangezien we dezelfde stenen er niet meer bij konden krijgen is er besloten om een compleet nieuw hekwerk te plaatsen. Het geld van de verzekering dekte deze kosten natuurlijk niet helemaal. Maar met veel eigen inzet van de leden, hebben we de extra kosten voor de vereniging zo laag mogelijk kunnen houden!
Op bijgevoegde foto’s een kleine impressie van deze werkzaamheden.
De bestrating moet nog wel wat worden aangepast en er wordt nog gekeken of het en ander nog leuk aangekleed wordt met bijvoorbeeld planten en of een logo van de vereniging.
Ook de bermen aan weerszijden van het clubgebouw zijn mooi vlak gemaakt, zodat de eventueel hier geparkeerde auto’s niet zo dicht meer aan de straat hoeven te staan, hetgeen natuurlijk de veiligheid bevorderd.

Klik op de Thumbnail voor een vergroting c.q. alle foto’s te bekijken

Oudere berichten «