»

jun 26 2017

Uitdaging van het zesde door het zevende

Zondag (250617) was het onrustig op ‘t Java. De al lang besproken uitdaging tussen het zevende en het zesde stond op het spel.

Beide teams waren al op tijd in de kantine aanwezig om tijdens een gezamenlijk ontbijt (geregeld door het zevende) de messen alvast een beetje te slijpen en op kracht te komen voor de wedstrijd.

Dat laatste werd door sommige spelers wel heel serieus genomen, want ik heb dingen als beleg op het brood zien komen, waar menig een nog nooit van gehoord had. Ook menig advies van een dokter (om af te vallen) werd in de wind geslagen.

De wedstrijd op de baan ging over 24 schoten. De eerste ronde gingen de teams vrij gelijk op. Echter tijdens de tweede ronde gaf de ervaring van het zesde de doorslag en deelde men een eerste genadeklap uit aan het zevende. Er stonden enkele plassen op de baan en daar waar het zevende vol voor de plas ging, loodste het zesde de kloot hier behendig tussen door.

Deze klap kwam dit team niet meer te boven en omdat de kopjes toen een beetje gingen hangen, liep het zesde gestaag verder uit……..

Na de wedstrijd werden in het clubgebouw de prijzen uitgereikt en deze werden dan ook weer net als het ontbijt gezamenlijk op geconsumeerd!! De praatjes van het zevende waren echter toen wel wat minder. Maar toch werd er alweer voorzichtig over een volgende uitdaging gesproken.

Op bijgevoegde foto’s een kleine impressie van de actie.